p02

A portion of the ground floor in an industrial building was renovated into a co-working space that consisted of small office rooms, individuals’ dedicated desks, and a series of shared spaces including a meeting room, a drink bar, and lounges. As the given space had a high ceiling, it was partially made into two stories while maintaining the reach of natural light to the deep area.

p04

The floating lounge or “cloud seats” was one of unique design features that made the best use of the ceiling height and created a dynamic scene in the space. Some outdoor construction materials were used for the interior space. For example, lightweight concrete blocks were laid to the full ceiling height with patterns in order to create feature walls at important shared spaces; red bricks were paved for both exterior and interior spaces blurring the boundary and dealing with the level difference in between; and concrete columns standing in the middle of the space were shaved off and their original rough surfaces were exposed.

p03

These design decisions were certainly made to create a kind of taste, but they also reflected our design philosophy of resisting the transient reality of commodified office environment. The outdoor construction materials were put together with some tectonic expressions in order to create a stable identity to this project and anchor it to this specific location.

source: https://site.douban.com/259083/widget/notes/190274300/note/624580931/