Playster is a young and fast-moving company with offices in New York and Los Angeles that provides a global subscription-based entertainment service. ACDF Architecture was commissioned to conceive its headquarters located on Peel Street in Montreal. In order to give their clients an environment suited to their energy and creativity, the architects transformed the space using the power of design and colour. This inventive strategy offers the qualities of an open plan concept, while taking advantage of the existing walls to create a variety of private spaces. The architects proposed a vibrant chromatic pattern that reinvents the 18,000-square-foot space.


Reminiscent of the company’s logo, the blocks of colour on the walls and the carpets create a strong visual impact. In their progression, the different shades define specific zones spreading in a fluid movement. The colours encourage team gatherings in the open space and stimulate a sense of belonging among the employees: each team has its own colour! The occupants can also easily shape their environment to their needs. ACDF’s open-plan workspace design adapts to small-group work sessions and to larger collaborative, and creative atmospheres.


A white corridor was used to balance the strong identity of the colourful areas. Like a backbone, it connects meeting rooms and links the bright sections to one another. ACDF adopted responsible practices on both ecological and economical levels when designing Playster’s offices. In order to make the best out of the existing setting, and thus saving resources and money, the architects started with a careful analysis of the layout. Playster now enjoys flexible and stimulating offices, where creative work emerges from fruitful social interactions.

source: http://www.acdf.ca/site/en/projet/2-Offices/156-Playster-office/desc