P02.jpg

The project was for the penthouse offices of an investment group in green building and clean energy technologies (CChange). The design drew from our prior sculpture, In the Shadow of Ledoux, 1993, and the Galerie Miran, 2003, proposing the milling of all elements of the interior from sustainably-forested spruce plywood using numeric command machines: information carves renewable carbon-absorbing resource.

P03

The project essentially comprises two planes – the floor and ceiling, both of which are articulated as continuous surfaces inflected by function. The curvilinearity expresses both the digital genesis and the seamless fabrication logic, with the architect providing actual machining files to the fabricator. As far as possible, the ethos was to replace typical industrial components (such as vents, door handles, etc) with articulate milled timber, offering a radically streamlined protocol for delivery of a highly crafted interior.

P04