Swedbank’s new international headquarters is an innovative interpretation of the core values of the organization; Openness, Simplicity and Care – all materialized in a modern office space with emphasis on transparency, Scandinavian simplicity and a dynamic social environment.


The building’s triple-V structure breaks up the volume, thus creating a welcoming democratic environment for Swedbank’s employees and visitors.

Transparent facades help to underline Swedbank’s OPENNESS towards the surrounding world while highlighting the semi public functions such as restaurant and conference facilities on the lower floors.


The sculptural triple-V structure above creates an integrated roof for the main entrance and breaks up the façade in smaller geometric units.

Simplicity is expressed through the building’s easy orientation centered around the two spiral staircases. Stairs, bridges and open spaces create visual contact and dynamic variation between the seven upper floors. The trading floor is the very heart of the building and is placed directly above the public areas.


source: http://www.3xn.com/#/architecture/by-year/36-swedbank